НОВИНИ

Граждани на 6 държави влизат по нови правила в САЩ

В 3 часа българско време в Съединените щати влезе в сила частична забрана за пътуване на граждани на 6 мюсюлмански държави. Американските власти обявиха нови драстично по-строги критерии за получаване на визи от гражданите на тези страни.

граждани държави влизат правила сащ
bnt avatar logo
от БНТ
07:49, 30.06.2017 (извънредно)
Чете се за: 00:27 мин.
По света

От днес гражданите на Иран, Либия, Сирия, Сомалия, Судан и Йемен ще трябва да доказват близки "роднински и бизнес" връзки с граждани на САЩ, за да получат виза.

Това се случва след като Върховният съд отмени частично един от първите и най-спорни укази на президента Доналд Тръмп. През януари, с мотива съображения за сигурност, той забрани на граждани от 7 мюсюлмански държави и на мигранти да влизат в страната.

Според новите правила през следващите 90 дни достъп до САЩ ще имат само онези, които имат родител, съпруг, дете, зет, снаха, брат или сестра в страна, и могат да докажат документално, че пристигат с цел бизнес или образование.

Наплив на съдебни дела - това обещават новите правила на американската администрация, смятат адвокати от лагера ЗА, и от лагера ПРОТИВ забраната на Тръмп.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Оценка на сеизмичния риск за цялата страна - на живо от БАН
Оценка на сеизмичния риск за цялата страна - на живо от БАН
До месец ще е готово обвинението за хулиганските действия в Асеновград
До месец ще е готово обвинението за хулиганските действия в Асеновград