НОВИНИ

Гражданин на САЩ е сред убитите при терористичното нападение в Бангладеш

Трима студенти от университети в САЩ, сред които американски гражданин и индийски гражданин, са сред убитите при нападението в Дака, съобщи Ройтерс, като се позовава на университетски представители и индийското правителство.

bnt avatar logo
от БТА
21:51, 02.07.2016
Чете се за: 00:27 мин.
По света
гражданин сащ сред убитите терористичното нападение бангладеш

Държавният департамент на САЩ потвърди, че американски гражданин е бил убит, но не посочи повече подробности. Белият дом осъди нападението в ресторант в Дака, при което загинаха общо 28 души, включително шестима нападатели и двама полицаи и за което отговорност пое "Ислямска държава".

"Оставаме в контакт с властите в Бангладеш и предложихме всякаква необходима помощ", се посочва в комюнике на Белия дом.

Университетът Емъри в Атланта, щата Джорджия съобщи, че двама от неговите студенти са били убити при атаката. Представител на индийското правителство заяви, че индийският гражданин Таруши Джаин, на 19 години, студент в Калифорнийския университет, Бъркли, също е сред жертвите.

Източник, запознат със ситуацията заяви, че американският гражданин, за чиято смърт съобщи Държавният департамент, е един от двамата студенти от университета Емъри.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хилари Клинтън беше изслушана от ФБР по въпроса за използването на личен сървър
Хилари Клинтън беше изслушана от ФБР по въпроса за използването на личен сървър
Григор Димитров отпадна в третия кръг на Уимбълдън
Григор Димитров отпадна в третия кръг на "Уимбълдън"