НОВИНИ

Григор Димитров се класира за третия кръг на Откритото първенство на Австралия

Григор Димитров се класира за третия кръг на Откритото първенство по тенис на Австралия. Най-добрият български тенисист, който е поставен под номер 15 в схемата, победи след обрат с 1:6, 6:4, 6:4, 6:4 срещу Чун Хьон (Република Корея) и защити точките си на турнира от 2016 година.

bnt avatar logo
от БТА
08:43, 19.01.2017
Чете се за: 00:43 мин.
По света
григор димитров класира третия кръг откритото първенство австралия

В първия сет намиращият се на 105-о място в световната ранглиста Хьон постигна три пробива, възползвайки се от грешките на Димитров. Хасковлията изравни резултата след ранен пробив във втората част, който веднага беше затвърден.

Кореецът спечели подаването на Григор Димитров за 2:0 в своя полза в третия сет, но българинът успя да поведе с 4:3 след нов пробив в сервиса на Чун Хьон. Двамата тенисисти размениха по още един гейм, а Димитров сервира успешно за 2:1 при 5:4.

Българският тенисист поиска лекарска помощ заради болки в левия крак преди старта на четвъртата част, която започна с аванс в полза на Хьон. Димитров поведе с пробив и 3:2, но допусна изравняване до 4:4, след което отново спечели подаването на корееца и сервира за спечелване на двубоя.

Григор Димитров, който направи 41 печеливши удара и спечели 89 процента от точките при първи начален удар, ще се изправи срещу номер 18 в схемата Ришар Гаске от Франция, който победи лесно срещу аржентинеца Карлос Берлок с 6:1, 6:1, 6:1. Хасковлията спечели 130 хиляди австралийски долара, както и 90 точки за класацията на АТП.

Българинът е само с една победа в общо шестте си двубоя срещу 30-годишния Гаске. Френският тенисист има 14 титли в кариерата си, в която е спечелил близо 15 милиона долара от наградни фондове.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Десислава Танева: 450 хиляди птици вече са заразени с птичи грип
Десислава Танева: 450 хиляди птици вече са заразени с птичи грип
Възстановено е движението на всички МПС по пътя Петолъчката - Карнобат - Айтос
Възстановено е движението на всички МПС по пътя Петолъчката - Карнобат - Айтос