НОВИНИ

Икономически прогнози за победителя в Евро 2016

Девет дни остават до началото на европейския футболен шампионат във Франция. Ако цената на играчите определяше победителя, купата на 10 юли ще грабне Испания. Това показва проучване на Ай Ен Джи Груп. Още за прогнозите на икономистите и къде ще е базата на испанците в следващия репортаж.

bnt avatar logo
от БНТ
16:44, 01.06.2016
Чете се за: 00:55 мин.
По света

Според трансферните цени 23-мата испански национали струват общо 658 милиона евро. В списъка на най-скъпите отбори ги следват Германия, Франция, Белгия и Англия. На дъното е Унгария с 22 милиона или една четвърт от трансфера на Кристиано Роналдо.

Парите и залозите не винаги означават успех, защото такива прогнози разчитат на повтарящи се положения, казват авторите на проучването.

Ян Брайт старши икономист, ING
Ако играете шест, седем, осем, девет, десет пъти, накрая на тази основа вероятно ще излезете победител. Красотата на тези турнири обаче е, че има единични положения и като във всяка игра, Давид може да бие Голиат.

Икономическата прогноза на Ай Ен Джи се бие и с общественото мнение - там фаворитът с 38 на сто e Германия, като Испания и Франция са на десетина процента зад нея. Каквото и да говори разумът, повечето фенове в Европа ще стискат палци за своя национален тим - най-запалени се оказват турците - за да видят трофея у своите, половината са готови да жертват процент от годишния си доход или да се лишат за месец от мобилен телефон. Сред най-страстните феновете от Полша и Румъния - все страни, които още чакат голямия успех.

Междувременно най-скъпият отбор - Испания - си осигури и райско място като база - той ще събира сили в четиризвезден хотел на остров Ре, където кандидати са били германците и други делегации. Островът на френския атлантически бряг при ла Рошел е само с 85 квадратни километра площ, но е прочут курорт - там слънчевите часове са колкото на Ривиерата, винаги духа лек бриз, а на връщане от морето рибарите продават част от улова си направо на кея.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кулинарен курс с гуруто на израелската кухня - шеф Рани
Кулинарен курс с гуруто на израелската кухня - шеф Рани
Двама полицаи са арестувани за трафик на жени
Двама полицаи са арестувани за трафик на жени