НОВИНИ

Има проект за обезопасяване на река Глазне в Банско

В Банско отмениха бедственото положение, обявено заради наводненията от поройните дъждове. Нивото на река Глазне намаля значително и заплахата за града няма. От общинското ръководство заявиха, че има проект за обезопасяване на реката в проблемните ѝ участъци.

bnt avatar logo
от Антон Чавдаров
16:29, 10.11.2016
Чете се за: 00:39 мин.
У нас
проект обезопасяване река глазне банско

В Банско всички са единодушни, че река Глазне ще бъде безопасна едва когато по цялото ѝ течение бъдат изградени надеждни стени. Сега такива има само в участъка, който преминава през града.

- Стената да опре горе до гората, поне километър и половина да се хване от гората и там да се хване и вече да се наблюдава щото тя ето дървета виждате какви влачи.

Георги Икономов, кмет на Банско: Имаме готови проекти, които са подадени в съответните институции за финансиране, една част от тях са изпълнени, през 2013 се направи една корекция на реката, която буквално мога да кажа, че спаси града вчера, но решението е да се продължи до събирането на двете реки, защото това ще укротява реката и няма да бъде с такава сила в града.

Реката нанесе големи щети и на ски пътя в Банско.

Георги Икономов, кмет на Банско: Целият е изрит, много камъни са нанесени върху него, така че трябват много възстановителни работи, но няма начин да не е готов за сезона, защото сезона е след месец време.

Придошлата и пълноводна река Глазне отнесе дървен мост, наводни две заведения, земеделски земи и дворове.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Каква ще е съдбата на недостроената спортна зала в Плевен
Каква ще е съдбата на недостроената спортна зала в Плевен
27 години от началото на прехода
27 години от началото на прехода