НОВИНИ

Историческа среща между Доналд Тръмп и Ким Чен-ун

В Сингапур се състоя дългоочакваната среща между президента на САЩ Доналд Тръмп и севернокорейския лидер Ким Чен-ун. Това е историческа първа среща между действащ американски президент и севернокорейски лидер. Двамата разговаряха на 4 очи близо час. Дали са се договорили за закриването на ядрената програма на Северна Корея и вдигането на дипломатическите и икономическите санкции срещу затворената комунистическа страна все още не е известно.

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
06:16, 12.06.2018
Чете се за: 00:34 мин.
По света

Историческо ръкостискане - първото между действащ американски президент и севернокорейски лидер. Доналд Тръмп и Ким Чен-ун пристигнаха един след друг, но навреме за срещата си в хотел Капела на остров Сентоса в Сингапур.

Двамата позираха за снимка на фотографите и размениха няколко думи.


;

Разговорите на четири очи продължиха около 50 минути, а след това са продължили в по-разширен формат с участието на представители на двете делегации. Няма да има съвместна пресконференция. Според предварителните съобщения Доналд Тръмп ще обобщи резултатите от разговора си с Ким Чен-ун по-късно през деня. Държавният секретар Майк Помпео ще замине за Сеул, за да информира южнокорейския и японския си колега за съдържанието на разговорите.

Очакваше се Доналд Тръмп и Ким Чен-ун да засегнат въпросите за закриването на ядрената програма на Северна Корея и вдигането на дипломатическите и икономическите санкции срещу Пхенян.

;

После президентът на САЩ и лидерът на Северна Корея се оттеглиха за разговори на четири очи, вървейки заедно по червен килим пред американски и севернокорейски знамена - до скоро нещо немислимо.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Премиерът Бойко Борисов заминава на работни посещения в Израел и Палестина
Премиерът Бойко Борисов заминава на работни посещения в Израел и Палестина
Бордният техник от падналия Ми-17 е без опасност за живота
Бордният техник от падналия Ми-17 е без опасност за живота