НОВИНИ

Изчезна руски военен самолет с около 100 души на борда

Самолет на руското министерство на отбраната Ту-154 е изчезнал от радарите след излитането от град Сочи, предаде ТАСС, като се позова на източник от службите за действие при извънредни ситуации. Руското министерство на отбраната потвърди, че негов самолет Ту-154 с 91 души на борда е изчезнал от радарите.

bnt avatar logo
от БТА
08:04, 25.12.2016
Чете се за: 00:34 мин.
По света
Изчезна руски военен самолет с около 100 души на борда

В машината е имало 83 пасажери и 8 души екипаж. Започнали са издирвателни операции, в които са мобилизирани спасително-издирвателните служби към авиационните части на южния военен окръг в Краснодарския край и съседните райони. Машината е изчезнала над Черно море.
Министерството на отбраната пояснява, че в самолета е имало руски военнослужещи, 9 представители на руски медии и членове на ансамбъла за песни и танци на руската армия, носещ името на руския композитор и диригент Александър Василиевич Александров. Това е най-големият ансамбъл в Русия.
Артистите от ансамбъла са отивали да поздравят с настъпването на Новата година авиогрупата на руските военно-космически сили в авиобазата Хмеймим в провинция Латакия в Сирия, съобщи министерството на отбраната.
Руският президент Владимир Путин е държан в течение на случващото се със самолета.

Агенция Интерфакс съобщава, че машината е изчезнала от радарите на 5-7 километра от летището на Сочи, тоест 20 минути след излитането, станало в 5,20 ч. московско време. Агенцията допълва, че на борда на самолета според източници е имало военнослужещи, отиващи в Латакия. Били са около 100 души.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Британската кралица похапва винаги едно и също  на Коледа
Британската кралица похапва винаги едно и също на Коледа
Честито Рождество Христово!
Честито Рождество Христово!