НОВИНИ

Израелската полиция арестува гола жена пред Стената на плача

Израелската полиция арестува днес жена, която се беше съблякла чисто гола пред Стената на плача - най-свещеното за еврейската религия място в старата част на Ерусалим, предаде Франс прес. Арестуваната е 23-годишна еврейка, която свалила дрехите си в ранния следобед в определеното за жени пространство на стената, съобщи полицейският говорител Мики Розенфелд.

bnt avatar logo
от БТА
21:17, 11.06.2017
Чете се за: 00:24 мин.
По света
израелската полиция арестува гола жена стената плача

Той уточни, че полицаите, които били на място, веднага я покрили с шалове, за да избегнат по-сериозен инцидент с присъстващите там еврейски вярващи. "Доколкото ми е известно това е първият случай жена да се разсъблече на Стената на плача", допълни говорителят. Жената е била прегледана от психолог в опит да се разберат причините за деянието ѝ.

Стената на плача се намира в Източен Ерусалим, палестинска територия, превзета от Израел през 1967 година и анексирана от него през 1980 година. Тя представлява останки от подпорната стена на втория храм, разрушен от римляните през 70-а година. Храмът се намирал на височина, на мястото, където днес се простира Площадът на джамиите с Купола на Скалата и джамията "Ал Акса" - третото най-свещено място в исляма.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Партията на Макрон на път да спечели парламентарно мнозинство във Франция
Партията на Макрон на път да спечели парламентарно мнозинство във Франция
Мангото - отлично средство срещу затлъстяване и диабет
Мангото - отлично средство срещу затлъстяване и диабет