НОВИНИ

Откриха тялото на падналото във водоем край Струмяни осемгодишно момче

Малко след 13 часа днес водолази успяха да намерят и извадят тялото на осемгодишното момче, паднало и удавило се вчера във водоем между селата Струмяни и Илинденци, където е играело с други деца.

откриха тялото падналото водоем струмяни осемгодишно момче
bnt avatar logo
от БНТ
13:49, 11.05.2017 (извънредно)
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Сигналът за произшествието е получен снощи около 20:17 часа и веднага на място са изпратени два екипа на Регионалната служба "Пожарна безопасност и защита на населението" - гр. Сандански, и на сектор "Оперативни дейности" - Благоевград, с лодка. Действията за издирване на детето са продължили до 23.30 часа и са подновени тази сутрин. В тях се е включил и екип на служба "Пожарна безопасност и защита на населението" - София.

Трагичният инцидент е станал, след като 4 деца играели около язовира, когато топката им паднала във водата. При опит да я извади, второкласникът се подхлъзнал и паднал във водата. Останалите деца му подали въже, но той не успял да се хване и потънал.

Водоемът е собственост на Напоителни системи и е неохраняем. За поддръжката му има назначен човек, който е с работно време до 18:00 часа, съобщиха от дружеството. На една от стените на язовира има предупредителенен надпис, че къпането е забранено, ограда на язовира няма, други предупредителни табели също липсват.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Шойбле и Макрон се обявяват за създаване на Европейски парламент на еврозоната
Шойбле и Макрон се обявяват за създаване на Европейски парламент на еврозоната
Отново мъртва риба в река Мечка
Отново мъртва риба в река Мечка