Пет дни преди сватбата на принц Хари и Меган Маркъл кралската кухня в Уиндзор отвори врати, за да покаже подготовката на угощението. Какво точно ще бъде поднесено на гостите остава тайна, но кралският главен готвач разкри, че двамата влюбени лично са планирали менюто и че то ще бъде в духа на британската класика.
В кухнята на замъка Уиндзор, където са готвили за 30 монарси, Марк Фланаган с екип от 30 души вече работи усилено по гощавката в събота. Целта е предварително да се свърши всичко възможно, така че в самия ден максимално време да се отдели на представянето на храната. Принцът и избраницата му лично са направили избора.
Марк Фланаган, кралски главен готвач: Те решиха всичко. Ние само предлагахме, те опитваха, участваха във всяка подробност.
Менюто ще е от традиционни ястия, в които изпъкват съставките, местно производство от кралските градини.
Марк Фланаган, кралски главен готвач: Сега тъкмо идва сезонът на всякакви британски зеленчуци, Принц Хари и Меган Маркъл държаха да използваме възможно повече сезонни продукти.
Какво точно ще бъде поднесено обаче се пази в тайна, за да е изненада за гостите. Те ще са 600 на следобедния прием, който ще се състои след венчавката и обиколката на младоженците в градчето. На тази гощавка ще се сервират хапки и ястия, които могат да се консумират и на крак, шампанско и вино от кралската изба. 200 души са поканени на вечерята във Фрогмор хаус, която дава бащата на младоженеца принц Чарлз.