НОВИНИ

Кантора за недвижими имоти, вместо кметство в с.Ново село

Нов скандал в пловдивското Ново село. От община Стамболийски обвиниха кмета Тодор Атанасов, че е превърнал кметството в кантора за недвижими имоти. По казуса ще бъдат сезирани компетентните органи. Както ви съобщихме във вторник -заплатата на Атанасов беше намалена със 700 лева. Жителите на селото твърдят ,че той управлява от джипа си.

bnt avatar logo
от Николай Райшинов
17:28, 01.09.2016
Чете се за: 00:45 мин.
У нас
кантора недвижими имоти вместо кметство сново село

От община Стамболийски твърдят, че въпреки че е длъжностно лице, кметът на Ново село е бил пълномощник в продажбата на близо 200 дка имоти, придобити от малтийска компания. По внесени в общината такси става ясно , че в последствие земята е препродадена на нереално високи за този район цени.

Георги Мараджиев, кмет на община Стамболийски:
И взима от тези 200 дка малтиецът 2 млн. евро, а купува земята, Тодор Атанасов му я продава като пълномощник на българската фирма, за 35 000 евро. Ако това не представлява интерес като пране на пари - здраве му кажи. Не казвам, че е брокер. Мога да ви предоставя нотариален акт, където навсякъде кметът на Ново село е пълномощник и продава земи.11,23/33

Според общинския съвет част от продадените имоти попадат в защитената зона Натура 2000. Кметът на Ново село заяви за БНТ, че никога не е бил пълномощник в продажбата на земя. По думите му обаче пряк негов ангажимент е да заверява пълномощните.

Тодор Атанасов, кмет на Ново село:
Водене на дневник за извършване на нотариални заверки в кметството - извършени 253 подписа съм направил на нотариални заверки. Сигурно там, най-големият нотариус не е направил, в Пловдив.

Според Атанасов тази статистика е още един пример,който опровергава обвиненията, че не ходи на работа. По думите му от община Стамболийски упорито го клеветят и за това ще си потърси правата в съда.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хранителни помощи на 15 хиляди социално слаби хора в Благоевградска област
Хранителни помощи на 15 хиляди социално слаби хора в Благоевградска област
Заловиха 153 бежанци при поредна акция на МВР в София
Заловиха 153 бежанци при поредна акция на МВР в София