НОВИНИ

Капризите на времето в разгара на зимата (СНИМКИ / ВИДЕО)

Светът се оказа подвластен на капризите на времето - мразовитата вълна в САЩ продължава с минус 37 градуса и рекордна жега в Австралия, където беше измерена температура от плюс 47,3 градуса. Сняг падна и в Сахара!

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
17:17, 08.01.2018
Чете се за: 01:07 мин.
По света
СНЕГЪТ ПРЕДИЗВИКА ТРАНСПОРТЕН ХАОС В ИСПАНИЯ 

Необичайно хладното време и обилният снеговалеж предизвикаха транспортен хаос в Испания. Повече от денонощие около 3 500 автомобила бяха блокирани на магистрала в региона Кастилия и Леон. Освен местните подразделения на гражданска защита, в разчистването на снега се включиха и военни.

шофьор на ТИР: "Тук съм от вчера. Ядосан съм защото никой не ни информира, не предлагат и вариант за излизане от тук. Така че сами ще търсим начин."

Според говорител на правителството, властите правят всичко по силите си за да овладеят ситуацията. Част от пътната мрежа в Испания все още е блокирана, очакват се още сняг.


МРАЗОВИТАТА ЗИМА В САЩ ПРОДЪЛЖАВА

Необичайно студено остава и времето в САЩ. На много места в страната темпартурите продължават да са около минус 30 градуса. Засегнати от мразовитата вълна са близо 83 милиона души. Тази сграда в бостънското предградие Дорчестър е горяла. Водата, която са използвали пожарникарите почти моментално се е превръщала в лед.


СНЯГ В САХАРА

Сибирският студ стигна в Мароко и Алжир, където се радваха на необичаен снеговлаеж. Със снежна покривка осъмна и Сахара. Снимките са правени в околностите на алжирския град Аин Сефра.


ВИСОКИ НИВА НА СЕНА В ПАРИЖ

Нивото на река Сена в Париж се вдигна сериозно през почивните дни заради бурята "Елинор". Според специалисти до края на седмицата водата ще започне да спада. Местните жители и гостите на френската столица са предупредени да внимават при разходките си в крайбрежните райони.


НЕОБИЧАЙНО ТОПЛО ВРЕМЕ В РУМЪНИЯ

В Румъния се радват на небичайно топло време. Термометрите показват +10 градуса. В курорта Констанца смелчаци се в Черно море. Има цъфтящи овощни дръвчета, но края на седмицата се очаква сериозно захлаждане.


РЕКОРДНИ ЖЕГИ В АВСТРАЛИЯ

А в предградие на австралийския град Сидни беше измерена температура то 47,3 градуса. Повечето от жителите и гостите на града избраха плажа, за да се спасят от жегата. В централния парк на града бяха поставени контейнери с вода за разхлаждане. Заради огромното количество работещи климатици се стигна до срив на енергийната мрежа.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пожар пламна в Тръмп тауър​ в Ню Йорк, двама пострадаха (СНИМКИ)
Пожар пламна в Тръмп тауър​ в Ню Йорк, двама пострадаха (СНИМКИ)
Построяването на нови патрулни кораби за Военноморските сили ще излезе по-скъпо
Построяването на нови патрулни кораби за Военноморските сили ще излезе по-скъпо