НОВИНИ

Транспортен хаос във Варна заради ремонти

Мащабните инфраструктурни проекти във Варна създават хаос в разписанието на градския транспорт. Автобусите се движат с огромни закъснения, някои от тях са с променени маршрути, а други линии изцяло са спрени.

bnt avatar logo
от Нивелина Няголова
08:58, 22.07.2018
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

Няколко мащабни инфраструктурни проекта, които се изпълняват по едно и също време, подлагат на изпитание нервите на варненци. Разширението на булевард „Левски" засяга основните пътни артерии, които свързват центъра на града с кварталите. За няколко месеца се затварят и част от други основни булеварди- "Осми Приморски полк" и околовръстният „Христо Смирненски", което ще затрудни достъпа на хората до големите медицински комплекси.

Квартал „Аспарухво" също е под блокада. Спрени са две тролейбусни линии заради ремонта и сега хората от квартала разчитат само на един автобус. Той пък се движи с огромни закъснения, особено в час пик, защото попада в задръствания в другия край на града.

Сега трябваше да има 12 по разписание, но няма. Сега трябва да дойде 9.15, но дали ще дойде, защото вчера не дойде.

Напрежението по спирките ескалира и жители на квартал „Аспарухово" поискаха спешна среща с районния кмет.

Александър Лиманов, жител на кв. „Аспарухово": Хората чакат повече от 30 минути за автобус, идват препълнени автобуси в час пик и просто е хаос.
Калина Белмезова, кмет на р-н Аспарухово: Трябва да бъде направено така, че максимално неудобствата в следствие на ремонтните дейности да бъдат по-малко.

От „Градски транспорт" признават, че проблемите са много и в целия град.

инж. Злати Златев, изп. директор на „Градски транспорт" АД -Варна: Ако станат още по-големи проблемите, ще търсим вариант или с изместване на маршрут, но в момента това са ни възможностите.

В час пик 80% от автобусите се движат със закъснение. А ремонтите едва ли ще приключат до края на годината.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Все още не е ясно ще бъдат ли взети днес повторни проби от стадата в Болярово
Все още не е ясно ще бъдат ли взети днес повторни проби от стадата в Болярово
Липсват педиатри в болницата във Враца
Липсват педиатри в болницата във Враца