НОВИНИ

Косово и Албания премахват роуминга през май

Косовският вицепремиер и националният координатор на правителствата на Косово и Албания Фатмир Лимай обяви, че тарифите за роуминг между двете държави ще бъдат премахнати през май тази година.

bnt avatar logo
от БГНЕС
19:46, 03.03.2019
Чете се за: 00:25 мин.
По света
косово албания премахват роуминга

Пред радио "Свободна Европа на албански", Лимай беше категоричен, че премахването на роуминга, както и много други двустранни споразумения между Косово и Албания, са "на път да бъдат реализирани".

"В Косово сме готови незабавно да отменим роуминга, мисля, че скоро Тирана, с решение на правителството и парламента, ще вземе това решение и тогава и въпросът за шофьорските книжки, който вече е почти затворен, ще бъде решен. По отношение на въпроса за свободното движение на граждани, трябва да бъдем внимателни, като спазваме задълженията, които двете страни имат към ЕС", категоричен е Лимай.

Косовският парламент прие резолюция, премахваща роуминга с Албания. Междувременно и ЕС призова страните от Западните Балкани да премахнат тази тарифа като форма за улесняване на комуникацията между гражданите на региона.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
141 години от Освобождението: Почит към паметта на героите на връх Шипка
141 години от Освобождението: Почит към паметта на героите на връх Шипка
Оспорвани парламентарни избори в Естония
Оспорвани парламентарни избори в Естония