НОВИНИ

Крадци и бездомници неволно помогнали за обезвреждането на бомби в Ню Йорк

Крадци и бездомници неволно помогнали за обезвреждането на някои взривни устройства, предназначени да избухнат в Манхатън и Ню Джърси през уикенда, сочат информации, появили се след задържането на основния заподозрян, съобщи Франс прес.

bnt avatar logo
от БТА
10:07, 20.09.2016
Чете се за: 00:59 мин.
По света
крадци бездомници неволно помогнали обезвреждането бомби йорк

Неизбухналата бомба - тенджера под налягане, свързана с кабели и мобилен телефон - беше открита от полицията на 27-а улица в събота вечерта, на няколко преки от мястото на експлозията, при която бяха ранени 29 души в оживения квартал Челси. "Разполагаме със записи на видеокамери, от които се вижда как двама души намират сак, изваждат взривното устройство и си заминават със сака", заяви вчера началникът на детективите на нюйоркската полиция Робърт Бойс. "След като вземат чантата, те изглеждат учудени, че са намерили подобно нещо на улицата и си тръгват с нея", добави той. Полицията издирва двамата мъже не като заподозрени, а като потенциални свидетели.

В град Елизабет в щата Ню Джърси, където живее заподозреният, двама бездомници намерили раница с пет самоделни бомби. Кметът на града Крис Болуейдж съобщи, че те извадили раницата от кофа за боклук с надеждата да намерят нещо ценно, но в един момент разбрали, че нещо не е както трябва. Когато видели вътре жици и метални тръби, те оставили раницата и отишли директно в полицията, разказа кметът на американски медии. Впоследствие сапьори успяха да обезвредят взривните устройства, с изключение на едно, което избухна без да причини поражения.

Арестуваният във връзка с експлозиите 28-годишен натурализиран американец от афганистански произход Ахмад Хан Рахами бил заловен по сигнал на собственик на ресторант в щата Ню Джърси, съобщава Си Ен Ен. Собственикът на ресторант "Мърдис тавърн" Хериндър Бейнс забелязал Рахами заспал във входа на заведението и го разпознал по описанието му, разпространено по телевизията, след което незабавно се обадил на полицията.

Прокуратурата на щата Ню Джърси вчера предяви на Рахами обвинения по седем пункта, пет от които за опит за убийство на полицейски служители и два - за незаконно притежаване на оръжие, предаде ДПА.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
През 2018 г. ще бъде приета глобална договореност по управлението на миграцията
През 2018 г. ще бъде приета глобална договореност по управлението на миграцията
Да помогнем на Мустафа!
Да помогнем на Мустафа!