НОВИНИ

​Критика срещу "Алтернатива за Германия" за подхода с атакувания депутат

Германският журналистически съюз /ГЖС/ критикува подхода на дяснопопулистката "Алтернатива за Германия" с нападението срещу депутата ѝ от Бремен. Председателят на професионалната организация, Франк Юберал, заяви в Берлин че медии и журналисти са били оклеветени като подстрекатели за атаката, при която вчера пострада регионалния лидер на "Алтернатива за Германия".

Мария Стоянова
от Мария Стоянова
18:49, 09.01.2019
Чете се за: 00:26 мин.
По света
​критика алтернатива германия подхода атакувания депутат

Юберал определи набеждаването като неприемливо. Той критикува като още по-лошо това, че малко след деянието ръководството на партията е говорило за "опит за убийство". Снимките на ранения депутат от болничната стая бяха разпространени от "Алтернатива за Германия" по всички канали и по този начин трагедията е инструментализирана. Версията, разпространявана вчера от партията беше, че политикът е бил нападната и удрян в главата с предмет.

;

Прокуратурата в Бермен възрази на тази версия, след като прегледа видео-записи от охранителни камери. От тях ясно се вижда, че депутатът в Бундестага действително е нападнат но в гръб. Вследствие на това пада на земята и се удря, а атакувалите го лица бягат от мястото. Срещу неизвестните извършители се води разследване на телесна повреда. Политикът вече напусна болницата, от където вчера даваше интервюта.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Здравният министър разпореди проверка на Спешна помощ-София заради починало дете
Здравният министър разпореди проверка на Спешна помощ-София заради починало дете
Подземни контейнери в Сандански
Подземни контейнери в Сандански