НОВИНИ

Куока - животното, което обича селфита

Наричат малкото животинче - най-щастливото същество, заради гримасата, която непрекъснато прави. То е застрашен вид и живее само в западните части на Австралия и в околните острови.

Цветелина Катанска
от Цветелина Катанска
12:20, 04.03.2017
7110
Чете се за: 00:27 мин.
По света
куока животното обича селфита

Куоката е застрашено животно, което определено няма нищо против да се снима с хората. Изключително дружелюбно - животинчето достига до 5 килограма и в момента живее единствено в западните части на Австралия. То е една от причините за развитието на туризма в този район. Особено през последните години е изключително популярна снимката с куока заради характерната му усмивка.

;

То е представител на семейство Кенгурови, но единствено по своя род. Двуотробно е, не се привързва към територията, която обитава и живее на групи. Женските раждат веднъж годишно като бременността им трае месец. След това доносват малките си в торбичка на корема за още шест месеца.


;

Въпреки че са изключително дружелюбни с хората е забранено да се отглеждат в домашни условия. Причината - куоката е на изчезване. В Австралия има тежки санкции за нараняването на животинчетата - глоба до 50 000 австралийски долара и до пет години затвор.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Арнолд Шварценегер напуска Стажантът заради Тръмп
Арнолд Шварценегер напуска "Стажантът" заради Тръмп
Криминалисти разкриха оранжерия за отглеждане на канабис
Криминалисти разкриха оранжерия за отглеждане на канабис