Летен фестивал "Обичам Витоша"

В неделя сутринта Столична община ви кани на най-мащабния спортен празник на Витоша за това лято. Летният фестивал ще се проведе на поляната пред хижа "Момина скала". Очаква се кметът на София Йорданка Фандъкова също да се включи като вземе участие в похода по трасето "Обичам Витоша".

от БНТ
08:28, 07.07.2016
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

Кирил Николов-Дизела и победителката от стокилометровата атлетическа обиколка на Витоша - Антония Григорова ще са звездите на второто издание на летния фестивал на Витоша. Богата програма е включена във Феста. Освен 20 км трасе за планинско колоездене и 12-те км, които ще трябва да преминат бегачите, организаторите са приготвили и няколко нови дисциплини, сред които теглене на въже и състезание по най-бързо разпъване на палатка.

Поредната инициатива на фондация "София - европейска столица на спорта за 2018 г" предвижда да събере край хижа "Момина скала" повече от 500 любители на планината в неделния ден. За всички желаещи е подсигурен безплатен превоз, като автобусите потеглят от националния стадион "Васил Левски" в 8 часа. Важно условие за участниците в състезанието по колоездене кроскънтри е екипировката - задължително каски, препоръчително е носенето на очила, ръкавици и наколенки.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Потушиха пожар в хотел в Слънчев бряг
Потушиха пожар в хотел в Слънчев бряг
Над 200 книги получи читалището в пловдивското село Труд
Над 200 книги получи читалището в пловдивското село Труд