НОВИНИ

Летище "София" е първо сред европейските столични летища

Рекордният брой обслужени пътници на летище "София" тази година го поставиха на върха на класацията на авторитетната международна организация ACI EUROPE (Международен съвет на европейските летища).

bnt avatar logo
от БГНЕС
15:49, 19.12.2017
Чете се за: 00:38 мин.
У нас
летище софия първо сред европейските столични летища

Данните представи лично генералният директор на организацията Оливие Янковец по време на работното си посещение у нас, придружаван от своя заместник Морган Фолкс. Янковец поздрави ръководството на летище "София" за постигнатите резултати и изрази надежда, че ще продължат инвестициите в развитието на инфраструктурата и предоставяните услуги в съответствие с нарастващия пътнически трафик.

Специално бяха подчертани положените усилия и добре свършената работа от ръководството на столичното летище във връзка с предстоящото председателство на Съвета на Европейския съюз. Темата за председателството бе и сред основните акценти на двудневната работна среща, в която участваха Ася Иванова – председател на Съвета на директорите на „Летище София“ ЕАД, Владимир Рапонджиев – изпълнителен директор на дружеството, Станимир Лешев – главен директор на ГД „Гражданската въздухоплавателна администрация, Георги Пеев – генерален директор ДП „Ръководство на въздушното движение“.

Сред дискутираните теми бяха и въпроси от глобален характер за летищната индустрия. Янковец посочи, че непрекъснато нараства процентът на частните инвестиции в летищата от Европейския съюз. Ако през 2010 г. частното дялово участие при управлението и концесионирането на летища е било 23%, то в момента възлиза на 50%, като очакванията са тази възходяща тенденция да се запази.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Деца от музикална школа в Търговище с коледна версия на песен на Емил Димитров
Деца от музикална школа в Търговище с коледна версия на песен на Емил Димитров
​БСП настоява за спешна актуализация на бюджета на Здравната каса
​БСП настоява за спешна актуализация на бюджета на Здравната каса