НОВИНИ

Лукс и удобства за състезателите на Зимната олимпиада в Пьонгчанг

Роботи ще посрещнат състезателите на Зимната Олимпиада в Южна Корея. Машините ще дават информация за Олимпийското село и ще забавляват спортистите. Домакините са се погрижили за всички удобства за атлетите. На Олимпиадата в Пьонгчанг ще участват две хиляди и деветстотин състезатели.

Борис Бъчваров
от Борис Бъчваров
19:37, 02.02.2018
Чете се за: 00:45 мин.
По света

Фитнес, химическо честене, салон за красота, фотографско студио и банка. Това са само част от удобствата, с които ще разполагат олимпийците по време на престоя си в Южна Корея. Освен традиционните картини, в селото ще има и двама „посрещачи“.

Това са роботи, специално създадени за да обслужват посетителите. Те могат да изпълняват песни, да говорят с посетителите, а също така и да снабдяват състезателите с полезна информация, като например: какво ще е времето в близките дни или къде се намира фитнеса.

Ли Те-хун, Олимпийско селище - Пьонгчанг: Хората се интересуват от тези машини, много им е забавно. Роботите могат да дават полезна информация за Игрите и на репортерите.

Всъщност олимпийските села за игрите са две. Едното е в Пьонгчанг, където ще са по-голяма част от спортистите, а другото е в Гангвон, където ще са състезанията по фигурно пързаляне, хокей на лед и пързалянето с кънки. В Олимпийското село има ресторант, който ще бъде отворен 24 часа в денонощието и ще предлага както местна кухня, така и деликатеси от цял свят. Освен това спортистите ща имат на разположение зала за забавления, възстановителен и медицински център и огромна фитнес зала.


Повече новини от предстоящите Зимни олимпийски игри в Корея четете на спортния информационен сайт на БНТ sport.bnt.bg.

Зрителите на БНТ ще могат да наблюдават на живо най-интересните моменти от Олимпийските игри в южнокорейския град Пьончанг, които ще се проведат от 9 до 25 февруари.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
С деца на работа по време на грипната ваканция
С деца на работа по време на грипната ваканция
Доналд ​Тръмп прие в Овалния кабинет севернокорейски бегълци
Доналд ​Тръмп прие в Овалния кабинет севернокорейски бегълци