НОВИНИ

Любовта на един Папа

Дълбоко пазена тайна от живота на покойния Йоан Павел Втори излезе на яве. Папата е имал дългогодишна връзка с омъжена жена, за която разкриха писма и фотографии, съхранявани в Националната библиотека на Полша. Те ще бъдат показани във филм на Би Би Си.

любовта един папа
bnt avatar logo
от БНТ
09:56, 16.02.2016
Чете се за: 00:40 мин.
По света

Тази история не е нова. Сега придобива по-голяма гласност за хората, които не са се занимавали подробно с папа Йоан Павел Втори. Той има много биографии и неговото приятелство с г-жа Тимиениецка е известно, както и с много други хора. Това каза в "Денят започва" журналистката Ива Михайлова Панайотова. Той е водил огромна кореспонденция. Папа Йоан Павел Втори е оценявал по особен начин женския чар и гениалност, всичко което жената може да даде на света, на църквата. В този смисъл той е имал едно особено качество - всеки, който е общувал с него, да може да се чувства близо до него. Да извадим няколко фрази от контекста и да говорим за тайна любов е преувеличено, уточни Панайотова.



;

Става въпрос за една духовна връзка и то много интензивна, както разбираме от писмата. Но това не нищо, каза журналистът Тони Николов.

Самият папа в едно интервю твърди, че ако има колебание в общението, те са от страната на Тереза Тимиениецка, която наистина е чувствала много дълбока привързаност. Те наистина говорят за любов, но не между тях, а за любовта въобще, разказва Николов.


Вижте още интересни факти за папа Йоан Павел Втори в "Денят започва".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Обвиненият за атентата срещу Алексей Петров остава в ареста
Обвиненият за атентата срещу Алексей Петров остава в ареста
Автомагистрала Хемус - продължението след знака стоп
Автомагистрала "Хемус" - продължението след знака "стоп"