Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ
НОВИНИ
Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Музей на провала отваря врати в Лос Анджелис

Музей на провала отваря врати в Лос Анджелис. Експозицията припомня някога обещаващи и не толкова обещаваyи хрумвания и иновации, които не са успели да грабнат потребителите или са били прегазени в хода на технологичния напредък. Кои са те и какъв е смисълът за този поглед назад - вижте.

Невена Бонева
от Невена Бонева
20:31, 09.03.2018
Чете се за: 00:38 мин.
По света

Музеят е идея на шведския клиничен психолог Самюел Уест, пренесена от Швеция и в Холивуд. Омръзна ми медиите да ни тъпчат с успешни истории, всъщност животът на повечето иновации не завършва по план, казва Уест.

Самюел Уесх, куратор: Тук в музея имаме някои технически провали като Сони Бетамакс или месиджпада на Епъл. Имаме и смешни неща като Жадна Котка Жадно куче, бутилирана вода за домашни любимци.

Лилав и зелен кетчуп, бургерът Архи делукс, който не се понравил на хората въпреки скъпата рекламна кампания, игра на Доналд Тръмп от 1989-та година и още десетки забравени вече опити за пробив допълват любопитната изложба.

Рейчъл Тар, британска туристка: Идеята е страхотна, защото хората гледат да прикрият пораженията си, а така никой няма да забрави.
Самюел Уест, куратор: За мен е удоволствие, когато видя как хората се потапят в света на експозицията. И как, когато си тръгват, казват, вече гледам на провала по нов начин, не е толкова страшно.

И най-големите компании са преживели поражения, допълва посланието си кураторът - грешките са необходима част от иновациите и от пътя напред.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Кой е основният двигател зад пробива между САЩ и Северна Корея?
​Кой е основният двигател зад пробива между САЩ и Северна Корея?
Делото за наводнението в Аспарухово е върнато за доразследване
Делото за наводнението в Аспарухово е върнато за доразследване