НОВИНИ

Музикалният свят скърби за Честър Бенингтън

Музиканти и фенове скърбят за Честър Бенингтън, вокалът на групата Линкин парк, който си отиде от този свят. Полицията в Лос Анджелис потвърди, че е бил намерен обесен в частната му резиденция. Самоубийството му дошло като гръм от ясно небе за останалите членове на групата. На 41 години Бенингтън оставя съпруга и шест деца от двата си брака.

bnt avatar logo
от БНТ
20:41, 21.07.2017
Чете се за: 00:29 мин.
Още

Само след седмица Линкин парк тръгвали на турне, а сутринта, когато е намерено безжизненото тяло, имали планирана фотосесия. Бенингтън току-що се бил върнал в Лос Анджелис от почивка в Аризона. Агенциите припомнят борбата му с алкохола и наркотиците, а също интервюта преди години, в които е споделял за мъчителни спомени от тормоз и насилие в детството и за трудно преживяната раздяла с първата му съпруга.

„Един интелигентен и мил човек с невероятен певчески талант“, казва за него фронтменът на „Грийн дей“ Били Джо Армстронг - една от многото звезди и знаменитости, които изказват съболезнования. Фарел Уилиямс отбеляза, че той е повлиял на цяло поколение музиканти.

Цяло поколение фенове също са израснали с музиката на групата, създадена през 1996-а. Линкин парк има две награди „Грами“ и седем студийни албума, от които са продадени 70 милиона екземпляра.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Скандал в парламента около имунитета на Манол Генов
Скандал в парламента около имунитета на Манол Генов
В БАН отчетоха вторичен земен трус в Бодрум в ефира на БНТ
В БАН отчетоха вторичен земен трус в Бодрум в ефира на БНТ