НОВИНИ

Мъж с пояс с експлозиви е задържан в Брюксел

Мъж с пояс с експлозиви е задържан в Брюксел, според непотвърдена медийна информация. Силите за сигурност в Брюксел провеждат антитерористична операция заради сигнал за бомба в търговски център.

bnt avatar logo
от БТА
09:36, 21.06.2016
Чете се за: 00:36 мин.
По света
мъж пояс експлозиви задържан брюксел

Белгийският кризисен център се събра на извънредно заседание, централна търговска улица в Брюксел е отцепена заради съмнения за бомба.

Една от двете основни търговски улици в Брюксел е отцепена тази сутрин от полицията заради съмнения за бомба в МОЛ, съобщиха свидетели от мястото на събитието, цитирани от местни медии. Според непотвърдена официално информация, задържан е мъж с пояс с експлозиви.

Премиерът Шарл Мишел е отменил едночасово интервю на живо, насрочено за тази сутрин, и е свикал спешно заседание на националния кризисен център. Той е определил случая като "много сериозен". Засега е известно, че операцията в района е започнала след получаването на сигнал от гражданин около 5.30 ч. тази сутрин.

Белгийски медии съобщават, че трима от задържаните през почивните дни 40 души в националната антитерористична операция са подготвяли атентат в района на отцепената днес улица, както и в другата голяма търговска зона на Брюксел - авеню "Луиз". Това ставало ясно от подслушани разговори между уличените, които са роднини на двамата братя, самовзривили се при атентатите в белгийската столица на 22 март.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
132 общини са санкционирани за проекти по ОП “Околна среда” 2007-2013г.
132 общини са санкционирани за проекти по ОП “Околна среда” 2007-2013г.
В Ню Йорк арестуваха трима високопоставени служители на полицията за корупция
В Ню Йорк арестуваха трима високопоставени служители на полицията за корупция