НОВИНИ

На големия митинг в Истанбул Ердоган обяви, че ще одобри смъртното наказание

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обяви на огромна демонстрация в Истанбул днес, че ще одобри смъртното наказание, ако парламентът гласува в подкрепа на тази мярка след неуспелия опит за държавен преврат в страната миналия месец, предаде Ройтерс.

bnt avatar logo
от БТА
21:47, 07.08.2016
Чете се за: 00:24 мин.
По света
големия митинг истанбул ердоган обяви одобри смъртното наказание

Мрежата на живеещия в САЩ турски ислямски проповедник Фетхуллах Гюлен, когото властите в Анкара обвиниха за пуча от 15 юли, трябва да бъде унищожена в рамките на закона, подчерта Ердоган на Митинга за демокрацията и мъчениците. Той призова за преразглеждане на всички съдебни решения и резултати от изпити, които според него са допринесли за възхода на организацията на Гюлен.

Турският президент осъди решението на германските власти да не му позволят да говори чрез видеовръзка на митинг на негови привърженици в тази страна. "Къде е демокрацията?", попита риторична той. Над 1 милион души се събраха на грандиозния митинг, свикан по призива на Ердоган в защита на демокрацията, срещу неуспелия опит за преврат и в памет на хората, убити при съпротивата срещу пуча.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ВОДНИЯТ АД В МАКЕДОНИЯ В СНИМКИ
ВОДНИЯТ АД В МАКЕДОНИЯ В СНИМКИ
Ретро къщи - Широка лъка
Ретро къщи - Широка лъка