НОВИНИ

Над 140 души са задържани при демонстрациите в Париж

Броят на задържаните при сблъсъци с полицията в центъра на Париж надхвърли 140 души, по данни на френската полиция. През целия следобед властите се опитват да разпръснат голяма група протестиращи, събрали се пред Триумфалната арка.

bnt avatar logo
от БТА
13:10, 01.12.2018 (обновена)
Чете се за: 00:33 мин.
По света
140 души задържани демонстрациите париж

Полицията отцепи част от булеварда рано тази сутрин и всички, желаещи да влязат в блокираната за автомобили отсечка, трябва да покажат документите си за проверка. Режимът ще остане в сила до утре вечер. Всеки у когото бъде намерено оръжие, ще бъде задържан, съобщи полицията. Силите на реда планират да изземат от демонстрантите също така предмети, които могат да се използват за откъртване на тротоарни плочки и калдаръм.


;

От над две седмици участници в протестното движение на "жълтите жилетки" блокират пътища във Франция, протестирайки срещу планираното увеличаване на еко данъка за горивата, припомня Ройтерс. Преди седмица демонстрантите, които нямат лидер и до голяма степен се самоорганизират в интернет за първи път се събраха в Париж, превръщайки "Шан-з-Елизе" във военна зона.

Парижките власти очакват в столицата да се съберат близо 5000 полицаи и жандармеристи спрямо около 3000 миналата седмица. Още 5000 представители на реда ще бъдат разположени из страната за други протести на "жълтите жилетки".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Семействата Тръмп и Обама поднесоха съболезнования за кончината на Буш - старши
Семействата Тръмп и Обама поднесоха съболезнования за кончината на Буш - старши
Документален филм за живота и идеите на Ваклуш Толев в Дома на киното
Документален филм за живота и идеите на Ваклуш Толев в Дома на киното