НОВИНИ

Нетаняху провежда спешни консултации след инцидента на границата със Сирия

Израелският министър-председателя Бенямин Нетаняху провежда консултации във връзка със събитията на сирийската граница, съобщава вестник „Аарец“. „От започването на инцидента на север Нетаняху провежда консултации по въпросите на сигурността и ръководи действията в реално време“, се казва в публикацията. „Членовете на израелския кабинет по сигурността са информирани подробно за случилото се“, посочва още изданието.

bnt avatar logo
от БГНЕС
11:08, 10.02.2018
Чете се за: 00:30 мин.
По света

Рано тази сутрин израелски вертолет свали над Голанските възвишения ирански дрон, нахлул във въздушното пространство на страната от Сирия. В отговор Армията за отбрана на Израел нанесе удари по ирански обекти в Сирия, съобщиха от армейската пресслужба.

Говорителят на израелската армия Джонатан Конкрикус съобщи в Туитър, че ВВС на Израел са унищожили в Сирия ирански пункт за управление на дронове.

При въздушния удар сирийската ПВО е обстреляла с няколко зенитни ракети израелски изтребител Ф-16. „Израелските ВВС нанесоха удари по елементи на системата за изстрелване на ирански летателни апарати от територията на Сирия. По време на атаката няколко зенитни ракети бяха изстреляни по самолет на израелските ВВС.

Пилотите на един от самолетите са се катапултирали в съответствие с процедурата. Летците са се приземили на територията на Израел и са настанени в болница за лечение“, потвърдиха от израелската армия. Единият от пилотите е в тежко състояние, неговите роднини са уведомени.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Група патрулни кораби на НАТО акостира във Варна (СНИМКИ)
Група патрулни кораби на НАТО акостира във Варна (СНИМКИ)
София е домакин на ново изложение за вино и спиртни напитки
София е домакин на ново изложение за вино и спиртни напитки