НОВИНИ

Николай Младенов: "Ислямска държава" губи позиции

През последните 24 часа бомбардировките в сирийския град Алепо отново са интензивни. Противопоставянето между САЩ и Русия е безпрецедентно през последните 20-30 години. Това заяви координаторът на ООН за мира в Близкия Изток Николай Младенов в студиото на "Денят започва".

bnt avatar logo
от БНТ
08:33, 12.10.2016
Чете се за: 00:23 мин.
По света

По думите му случващото се в Сирия показва неспособност на държавите членки на Съвета за сигурност на ООН да намерят възможност за разрешаване на кризата в страната. Източната част на Алепо вероятно ще бъде срината със земята, приоритет е да се изведат от там бунтовниците, за да се предотврати евентуална разруха.

Раздробяването на Сирия увеличава опасността от разрастване на кризата, единствената добра новина е, че групировката "Ислямска държава" губи позиции - над 40 % от територията за 2 години е върната на легитимните власти, основно в Ирак, предстои операция срещу отвоюването на град Мосул. Битката в Ирак е успешна, защото управлението там е легитимно, с подкрепата на международната общност. В Сирия е по-трудно да се намери рамка, ключът е в Съвета на сигурност на ООН, коментира Николай Младенов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лирата тръгна нагоре
Лирата тръгна нагоре
Нуждата от грамотност при онлайн търговията
Нуждата от грамотност при онлайн търговията