НОВИНИ

Нова надежда за гребен клуб „Черпоков“

Повече от месец след опустошителния пожар, който изпепели цялото оборудване на гребен клуб "Черпоков", следите още личат по хангарите. По лицата на състезателите обаче днес има повече надежда, отколкото тъга.

bnt avatar logo
от Мариела Хубинова
19:00, 11.08.2016
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

За ръковоството на клуба шока е само няколко часа. Главният треньор Кирил Кирчев е затрупан от въпроси на състезателите - как ще се тренира, от къде ще се намерят лодки.

Кирил Кирчев – председател на ГК „Черпоков“: "Децата ми даваха стимул да продължа напред. Откликнаха съседните клубове, Хеброс ни дадоха лодки, от федерацията изпратиха две лодки за най-добрите ни състезателки."

С подкрепата на дарители вече е закупена на разсрочено плащане първата нова лодка. Помощ пристига дори отвъд океана, където българската гребкиня чула за пожара, изпепелил оборудването на клуба и събрала 1500 долара от свои приятели.

Линда Бонева: "Лодките не бяха парче дърво, те бяха свързани с много спомени, те бяха много важни за нас."

Сега всички гледат напред и са готови въпреки всички отново на предстоящото републиканско отборно първенство в края на септември за защитят славата на „Черпоков“ като най-добрия клуб по гребане в страната.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Разкриха нелегална бензиностанция в село Богданово
Разкриха нелегална бензиностанция в село Богданово
ДРУГИТЕ НОВИНИ
ДРУГИТЕ НОВИНИ