НОВИНИ

Нови разкрития по случая "Скрипал"

Нови разкрития по случая "Скрипал". Според разследващите, отровното бойно вещество вероятно е било поставено на входната врата на дома на бившия руски шпионин в Солсбъри.

Биляна Бонева
от Биляна Бонева
06:50, 29.03.2018 (обновена)
Чете се за: 00:51 мин.
По света

Три седмици след като Сергей Скрипал и дъщеря му бяха открити в безпомощно състояние на пейка в Солсбъри, разследването се фокусира върху тази врата - входът на къщата на бившия руски шпионин.

Разследващите съобщиха, че следи от веществото са били открити и на други места - включително ресторант, който бившия руски шпионин посещавал, Но най-голяма била концентрацията има на входната врата.

Претърсването в Солсбъри продължава. Проверяват се всички места, които Сергей и Юлия Скрипал са посещавали преди да бъдат отровени. Включително гробовете на съпругата и сина на бившия руски шпионин.

В екипа от разследващи са включени над 250 души. Досега са иззети над 1300 предмети и са прегледани над 5 хиляди часа записи от охранителни камери. Според британския местник "Телеграф" отровното вещество било поставено на вратата от руска група за мокри поръчки.

Заради случая Скрипал около 130 руски дипломати бяха отзовани от повече 25 държави.

Русия поиска от Великобритания поиска правна помощ в разследването на отравянето на Юлия Скрипал-

Светлана Петренко, говорител на Следствения комитет на Русия: Русия иска от британските власти да извършат процедурни действия, които да установят свързаните с престъплението обстоятелства, както и да предоставят копия от материалите по криминалното разследване.

Москва иска също да й бъдат предоставени резултатите от проучването на мястото, където Юлия Скрипал е била открита в безсъзнание, както и резултатите от нейните медицински изследвания.

Сергей Скрипал и дъщеря му все още се намират в болница в тежко състояние.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започват консултациите между посланика ни в Русия и премиера Борисов
Започват консултациите между посланика ни в Русия и премиера Борисов
Започнаха разговори на високо ниво между представители на Северна и Южна Корея
Започнаха разговори на високо ниво между представители на Северна и Южна Корея