НОВИНИ

Няма да бутат остъклените балкони

Това стана ясно по време на брифинг на прокуратурата. Проверката на Върховната административна прокуратура се отнася за незаконно надстрояване и действия, които нарушават разрешението за строеж.

бутат остъклените балкони
bnt avatar logo
от БНТ
21:43, 30.11.2016
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

Прокуратурата е възложила на Дирекцията за национален строителен контрол и компетентните органи в общините да извършат проверка. Тя обхваща общините София, Пловдив, Варна, Бургас и Русе. До момента са установени около 220 жилищни сгради от трета категория с извършвано надстрояване и около 120 жилищни сгради от четвърта категория. Заместник-главния прокурор Ася Петрова каза, че се наблюдава известно бездействие от контролната дирекция в Столичната община. Затова са депозирани предложения до общината да се извършват ежеседмични проверки дали се спазва Закона за устройство на териториите.

Ася Петрова, заместник-главен прокурор: "И е важно да уточним, че незаконен строеж, в случая незаконни надстройки са само случаите на съществено отклонение от параметрите, които са визирани в разрешителното за строеж. Тук масовите остъклявания на тераси, каквито случаи се визират в медийни публикации, не е предмет на нашата проверка."
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Менделеевата таблица се увеличи с четири елемента
Менделеевата таблица се увеличи с четири елемента
Център за съхраняване на опасни битови отпадъци ще бъде изграден в Разград
Център за съхраняване на опасни битови отпадъци ще бъде изграден в Разград