НОВИНИ

Няма данни за пострадали българи при нападението в истанбулската дискотека

Засега няма данни за загинали или пострадали български граждани по време на поредния акт на насилие в Истанбул, съобщава министърът на външните работи в оставка Даниел Митов. Той припомня, че при проблеми българските граждани могат да се свържат с Генералното ни консулство на телефон + 90 533 383 64 14.

bnt avatar logo
от БТА
10:20, 01.01.2017
Чете се за: 00:24 мин.
У нас
данни пострадали българи нападението истанбулската дискотека

По-рано днес във фейсбук министър Митов изрази солидарност с народа на Република Турция. Посрещането на Новата година в Истанбул бе окървавено от поредния терористичен акт, при който десетки невинни граждани загубиха своя живот, припомни министърът. Той изразява съболезнования на близките на загиналите и пожелава бързо възстановяване на пострадалите.

България като член на ЕС и НАТО, като приятелска и съседна на Турция страна, решително осъжда нападението над цивилни граждани и изразява своята солидарност в защитата срещу общата опасност от тероризма, пише още Митов.

При нападение в истанбулска дискотека тази нощ са загинали 39 души, включително 16 чужденци, а броят на ранените е 69, от които четирима са в тежко състояние.

;
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
2017-а - годината на Огнения петел
2017-а - годината на Огнения петел
Близо един милион души посрещнаха 2017 г. на Таймс скуеър в Ню Йорк
Близо един милион души посрещнаха 2017 г. на "Таймс скуеър" в Ню Йорк