НОВИНИ

Опитал се да избяга от Северна Корея войник е в критично състояние

Севернокорейският войник, който се опита да избяга в Южна Корея през демилитаризираната зона между двете страни, е в критично състояние. Той има множество прострелни рани. Годишно около хиляда души се опитват да преминат от Северна в Южна Корея.

Борис Бъчваров
от Борис Бъчваров
11:44, 14.11.2017
Чете се за: 00:28 мин.
По света
опитал избяга северна корея войник критично състояние

Бягството на севернокорейския войник е било предварително планирано. Той се е отправил с кола към Общата зона за сигурност, но е спукал гума и продължил пеша. По него са били изстреляни повече от 40 куршума от севернокорейска страна. Въпреки това той е успял да пристигне в южнокорейско село, където е бил открит в безпомощно състояние. Лекарите са открили 5 прострелни рани. В момента те се борят за живота му.

Нох Дже-Чеон: Колата не е успяла да премине границата. Войникът е продължил пеша. Много рядко се случва някой от Северна Корея да се опита да премине демилитаризираната зона.

Това е така заради огромното военно присъствие и от двете страни на границата. Годишно около 1000 души се опитват да избягат от Северна в Южна Корея. Технически двете страни все още са във война, въпреки че военни действия няма от 1953 година насам.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ахат и Джо Лин Търнър с концерт днес във Варна
Ахат и Джо Лин Търнър с концерт днес във Варна
Картина от Ван Гог беше продадена за над 80 милиона долара на търг в Ню Йорк
Картина от Ван Гог беше продадена за над 80 милиона долара на търг в Ню Йорк