НОВИНИ

Организацията по труда: Жените не се третират наравно с мъжете

Според доклад на Международната организация по труда въпреки значителните постижения на жените в някои региони на света, представителите на нежния пол все още не се третират наравно с мъжете.

организацията труда жените третират наравно мъжете
bnt avatar logo
от БНТ
09:20, 08.03.2016
Чете се за: 00:37 мин.
По света

Именно такава е идеалната цел на "Програма 2030" - съвместна инициатива на няколко организации, включително ООН за постигане на устойчиво развитие до 2030-та година.

Според доклада на международната организация по труда обаче през 2015 година напредъкът в образованието при жените през последните две десетилетия не е помогнал драстично в кариерното им развитие.

Въпреки че световното ниво на безработица при нежния пол е почти двойно по-ниско, повечето от тях заемат професии, които не отговарят на квалификацията им и често търпят унижения.

Неравенството между половете и непризнаването на правата на жените в много държави е тема и на специална кампания на търсачката "Гугъл" днес. Обичайното лого на интернет гиганта е заменено от видео кампания под надслов "Един ден аз ще мога".

За да илюстрират положението на нежния пол в различни страни по света, "Гугъл" съвместно с феминистки организации в 13 различни държави са заснели общо 337 жени, като на всяка от тях е била дадена задачата да довърши изречението, превърнало се в име на кампанията - "един ден аз ще мога...".

Според компанията това е най-автентичният начин да се покаже сериозността на проблема.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
AC/DC отлагат концертите си заради опасност за слуха на фронтмена
AC/DC отлагат концертите си заради опасност за слуха на фронтмена
Турският печат: Срещата с ЕС е без конкретен резултат
Турският печат: Срещата с ЕС е без конкретен резултат