НОВИНИ

Осъдиха американец на 15 години в Северна Корея - откраднал плакат

Американски студент беше осъден на 15 години тежък труд в Северна Корея за престъпления срещу държавата. 21-годишният мъж е арестуван, след като се опитал да открадне плакат от хотела, в който отседнал.

Тоня Димитрова
от Тоня Димитрова
22:39, 16.03.2016
Чете се за: 00:29 мин.
По света
осъдиха американец години северна корея откраднал плакат

Ото Уормбиър - американски студент: "Бях използван и манипулиран. Моля ви спасете ме, пощадете живота ми. Моля, помислете за семейството ми. Аз съм първородният син."

Сълзи на покаяние пред Върховния съд в северна Корея. Ото Уормбиър е студент от университета Вирджиния. Отива на новогодишна екскурзия в комунистическата държава. Но на 2 януари е арестуван при опит да се прибере у дома.

21-годишният младеж призна в края на февруари, че е извършил "тежки престъпления" срещу държавата. Твърди, че жена духовник му предложила кола втора ръка на стойност 10 000 долара, ако занесе плаката като трофей в църква в Съединените щати.

Северна Корея отдавна прилага практиката да арестува чужденци, но присъдата на Ото е далеч по-сурова в сравнение с други присъди на чужденци. На американците е позволена да пътуват до Северна Корея с туристическа цел, но Държавният департамент препоръчва строго да избягват пътуване до страната.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Анджелина Джоли посети бежанци в Гърция
Анджелина Джоли посети бежанци в Гърция
Арести на терористи в Париж
Арести на терористи в Париж