НОВИНИ

Още 11 задържани за атентата на летище "Ататюрк"

Турската полиция задържа още 11 заподозрени във връзка с атентата на летище Ататтюрк. Всички те са чужденци. Арестите са извършени в европейската част на Истанбул.

Тоня Димитрова
от Тоня Димитрова
12:17, 01.07.2016
Чете се за: 00:36 мин.
По света

В обедните новини "По света и у нас" специалният ни пратеник Тоня Димитрова каза, че полицейските операции в хода на разследването продължават. Рано тази сутрин са извършени нови обиски в квартал Башак Шахир в европейската част на Истанбул. Задържани са 11 души, между тях има граждани на Руската федерация. Общия брой на арестуваните ъвв връзка с нападението в Истанбул е 24 души, а други 9 души бяхя задържани при операции в Измир.

Самоличността на тримата атентатори остава непроменена: става въпрос за руски гражданин и граждани на Узбекистан и Киргизтан. Тримата са наели апартамент в квартал Фатих в Истанбул три месеца по-рано. Именно в този апартамент е намерен паспорта на нападателят с руска националност.

Относно българската следа: от посолството и консолството в Анкара официално не е искана информация за задържания терорист у нас през 2011 година. Може би такова искане е отправено по служебен път, това каза за генералният консул в Истанбул Ангел Ангелов. "Ислямска държава" остава основният заподозрян за атентата.

Вижте какво още каза Тоня Димитрова във видеото!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Борисов: Полагаме огромни усилия, за да приключим съдебната реформа
Борисов: Полагаме огромни усилия, за да приключим съдебната реформа
Промяна в цените на тока, парното и газа и увеличение на пенсиите от 1 юли
Промяна в цените на тока, парното и газа и увеличение на пенсиите от 1 юли