НОВИНИ

Острата руска реакция за ракетния удар в Сирия не закъсня

Русия изрази солидарност с жителите на Стокхолм. Говорителят на руското външно министерство Захарова предупреди за геополитически заигравания и геополитическо инженерство. Тя свърза случилото си в Стокхолм с проблема с бежанците, вероятно имаше предвид и войната в Сирия.

Цветана Кръстева
от Цветана Кръстева
20:29, 07.04.2017
7623
Чете се за: 00:26 мин.
По света

Русия днес имаше много остра словесна реакция относно нанесените от САЩ въздушни удари в Сирия. Президентът Владимир Путин свика съвещание на Съвета за сигурност. Американските удари в Сирия бяха обявени като агресия срещу суверенна държава. Според Русия, Сирия не разполага с химическо оръжие.

Сергей Лавров - министър на външните работи на Русия: Ако се запитаме кой печели от случилото се - това биха били хората, които искат да подкопаят процеса от Женева, процеса от Астана и да създадат необходимите доказателства, поводи, за да преминат от политическо решение към принудителна смяна на режима. Всичко това носи повече вреда на вече подкопаните отношения между Русия и САЩ. Надявам се обаче тези провокации да не доведат до някакви необратими последствия.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лоша организация ограничава български математици за международни изяви
Лоша организация ограничава български математици за международни изяви
БНТ 2 организира Великденски базар в парка Заимов
БНТ 2 организира Великденски базар в парка "Заимов"