НОВИНИ

Драмата с отвлечения самолет не е терористичен акт

На борда на отвлечения египетски самолет все още има пътници. Информациите са противоречиви, но според BBC на борда са трима пътници, пилотът, вторият пилот, една стюардеса и човек от охраната. Според кипърския президент Никос Аанастасиадис причината за отвличането не е терористичен акт, а любовна драма. Мъжът искал да се върне при бившата си съпруга, която живее в Кипър.

драмата отвлечения самолет терористичен акт
bnt avatar logo
от БНТ
12:05, 29.03.2016 (извънредно)
Чете се за: 00:28 мин.
По света

Мъжът, който похити египетски самолет е Сеиф Алдин Мустафа, а не както -по-рано бе съобщено - университетският преподавател по ветеринарна медицина Ибрахим Самаха. Египетското правителство се извини на Самаха за грешката.

Мустафа отвлякъл самолета, защото искал да се върне при бившата си жена, която живее в Ларнака. Жената е извикана на летището, за да преговаря с египтянина.

Тази сутрин самолет на египетски авиолинии с 81 пътници, извършващ полет от Александрия за Кайро беше отвлечен и кацна на летището в Кипър. Мъж заплашил, че има колан с експлозиви. Първоначално похитителят освободи повечето от пътниците, като в самолета останаха само 4-ма чужденци и 7-членния екипаж.

Час по-късно похитителят освободи още заложници.

Противоречиви са информациите колко хора са на борда на самолета. Според някои от медиите заложници са трима пътници и четирима души от екипажа.

Преговорите с похитителя продължават.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Московски: Нямаме информация за никакви по-специални ситуации на летището
Московски: Нямаме информация за никакви по-специални ситуации на летището
Увеличават се болните от варицела в Пловдив
Увеличават се болните от варицела в Пловдив