НОВИНИ

От нашите пратеници: Според турските служби е засечен повторен опит за преврат

Турската полиция съобщи, че е изровила тайник с оръжие, което е било заровено от подкрепящите преврата войници в Истанбулски квартал, каза специалният ни пратеник в Истанбул Иво Никодимов. 11 пушки и муниции са били намерени, властите твърдят, че са били заровени, за да се използват срещу народа на Турция по време на опита за преврат или на негово повторение. Тече разследване в тази насока в южната ни съседка.Очаква се най-големите митинги в подкрепа на турския президент Ердоган да са днес в Истанбул, Анкара, Измир, дори в Бурса, която, която на изборите гласува за опозицията.

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
07:34, 18.07.2016
Чете се за: 00:23 мин.
По света

Арести са извършени и в Саудитска Арабия - задържано е военното аташе на Турция в Кувейт. Според турските правоохранителни органи са арестувани на 6000 души, сред които са военни на високо и средно ниво.

Властите в Турция обвиниха за опита за преврата ислямисткия проповедник Гюлен, който живее в САЩ.

По официални данни на турското правителство жертвите след метежа са 290, от тях 190 са цивилни граждани, другите са метежници.

Засега не се препоръчват пътувания в Турция, ако все пак сте там, външно министерство съветва да се регистрирате на сайта му. Така в случай, че се наложи, да бъде направена бърза връзка с вас.

Засега няма данни за български граждани, които да имат проблеми с прибирането си в България.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Посланикът на Великобритания: Надявам се да защитим българите в Кралството
Посланикът на Великобритания: Надявам се да защитим българите в Кралството
​Първите дипломати от Евросъюза се събират в Брюксел
​Първите дипломати от Евросъюза се събират в Брюксел