НОВИНИ

От първо лице: Българи за преживения ужас в Ница

Свързахме се с Поли Николова - българка, която живее в Ница и като по чудо се е спасила. Българинът Габриел Карауланов също е бил на крайбрежната улица в Ница снощи, заедно със съпругата си. Двамата живеят от 25 години във френския град, но не помнят подобен ужас и още са в шок от преживяното. Ето техните разкази:

bnt avatar logo
от БНТ
10:15, 15.07.2016
Чете се за: 00:54 мин.
По света
Поли Николова, българка в Ница: Добре съм! Бяхме с приятели на разходка по случай празника. Разхождахме се по крайбрежната улица, имаше страшно много хора. В един момент видяхме полицаи, които тичаха в обратна посока на тази, в която ние вървяхме. Тичаха толкова бързо и на лицата им беше изписан истински ужас. Аз в този момент си помислих, че нещо е станало. Буквално в същата секунда всички хора се разпищяха. Ние бяхме 4 човека, познавам и други хора, които работят в заведение, те също предполагам, че са се уплашили. Не се наложи да помагаме на ранени, тъй като за щастие около нас нямаше такива. Полицаите изглеждаха доста неадекватни при цялата тази паника по улиците. Те също бягаха, сякаш са част от тълпата. Бяха некоординирани, тичаха в някаква посока. Не видях това, което по принцип трябва да бъде полицията. След случилото се във Франция през миналата година, би трябвало да са много мобилизирани, но не видяхме това.
;
Габриел Карауланов, българин в Ница: Това е една трагедия, беше касапница, неописуeмо. Всяко година се провежда заря на националния празник на Франция. Почти целият град и гостите се струпаха на брега, за да гледат зарята. Ние със съпругата ми също бяхме на 600-700 метра от събитието преди този камион, който сгази толкова народ. След края на спектакъла се прибрахме, защото живеем на 50-60 метра от крайбрежната улица. Наши приятели и познати започнаха веднага да звънят, имало е паника и бягащи хора. След това хората са се скрили по заведения и са стояли затворени до късно през нощта.
;

Хронология на атентата вижте ТУК

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Три жени от Неделино са загинали в катастрофа в Испания
Три жени от Неделино са загинали в катастрофа в Испания
От Асоциацията на българите в Ница не са успели да се свържат с двама българи
От Асоциацията на българите в Ница не са успели да се свържат с двама българи