НОВИНИ

Народното събрание осъди терористичния атентат в Ница

Заседанието на парламента започна с минута мълчание в памет на жертвите от терористичния акт в Ница.

bnt avatar logo
от БНТ
09:16, 15.07.2016 (извънредно)
Чете се за: 01:12 мин.
По света

„С дълбока покруса посрещнахме новината за варварската терористична атака в Ница в деня на националния празник на Франция, при която загинаха десетки невинни граждани. Това е поредното грубо, недопустимо насилие, несъвместимо с ценностите на съвременния свят. В този тежък момент изразяваме своята солидарност към приятелския френски народ, скърбим за жертвите и сме съпричастни към мъката на техните семейства и близки. Днес ние за пореден път осъждаме всяка форма на тероризъм и заявяваме своята решителност за борба с всички актове на насилие срещу невинни граждани”, се посочва в декларацията на Народното събрание, прочетена от председателстващия пленарното заседание Димитър Главчев.

;

Ето и първите реакции от депутатите:

Радан Кънев - съпредседател на ПГ на РБ: Нито страната, нито датата са избрани случайно. Това е политическа атака срещу свободата и ако имаме нещо да отбраняваме с всички сили, това е свободата ни да бъдем част от Европа.
Валери Симеонов - председател на ПГ "Патриотичен фронт": Това са трагични събития, които показват грозното, уродливо лице на тероризма и на сбърканото служене на определена религия.
Янко Янков - ПГ на ДПС: Това, което се случва във Франция, се причинява от хора, които са родени, живяли и израснали там. Явно те не приемат държавата като своя родина и вината трябва да се търси и в държавата.
Ангел Найденов - зам.-председател на ПГ "БСП - лява България": Службите се оценяват по онова, което не се случва. Тогава, когато се случи подобен атентат, очевидно има пробив в сигурността, очевидно нещо не е свършено така, както трябва, а и мерките се оказват недостатъчни.
Валентин Радев - ПГ на ГЕРБ: От снощи, като гледах какво се случва и сега, си мислех през цялото време колко навреме, или поне правим опит, да имаме Закон за противодействие на тероризма. Въпреки всичките критики, даже им се чудя на тези, които критикуваха, сега какво ще кажат. Защото лош, добър - това са правила.
Михо Михов - зам.-председател на ПГ на АБВ: Нашето МО, МВР, МВнР би следвало да оценяват системно тези заплахи - дали Русия е най-голямата заплаха, дали миграционния процес или тероризмът, който няма граници.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Срещата на върха на Азиатско-европейския форум започна с минута мълчание
Срещата на върха на Азиатско-европейския форум започна с минута мълчание
Извършителят на атаката в Ница е трето поколение емигрант във Франция
Извършителят на атаката в Ница е трето поколение емигрант във Франция