НОВИНИ

Отбелязваме Световния ден срещу детския труд

12 юни е Световен ден срещу детския труд. По данни на Международната организация по труда около 152 милиона деца по света работят принудително, а най-много от тях се трудят в селското стопанство. Темата за детския труд ще бъде един от акцентите на юбилейната сесия на конференцията по труда, която продължава в Женева.

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
06:48, 12.06.2019 (обновена)
Чете се за: 00:28 мин.
По света

Повече от 40 държавни и правителствени ръководители направиха изказвания пред делегатите на Международната конференция по труда. Британският министър-председател в оставка Тереза Мей обърна внимание на "модерното" робство, което по думите ѝ няма място в съвременния свят.

Тереза Мей, министър-председател на Великобритания: По оценки на Международната организация по труда ежегодно 150 милиарда долара незаконни печалби се генерират от принудителен труд. Това прави четвърт милион долара всяка минута всеки ден".

Тереза Мей отправи призив към правителствата, бизнеса и потребителите да поемат своята част от отговорността, за да се сложи край на това престъпление.

Над 6000 делегати участват в юбилейната сесия на Международната организация по труда. В рамките на две седмици те ще обсъдят промените и предизвикателствата пред пазара на труда. Специално място ще има и темата за насилието и посегателствата на работното място.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Председателят на БЛС: Договаряме цени за дейности, не заплати
Председателят на БЛС: Договаряме цени за дейности, не заплати
Протест в Хонгконг срещу възможността за екстрадиране на хора в Китай
Протест в Хонгконг срещу възможността за екстрадиране на хора в Китай