НОВИНИ

Отвориха за движение тунел "Ечемишка" на АМ "Хемус"

Тръбата за Варна на тунел "Ечемишка" беше отворена за движение. След възстановяването на движението, трафикът към Варна и София ще преминава без ограничение в двете тръби на тунела. В момента се е образувало километрично задръстване от ТИР-ове в посока София, тъй като се извършва миене на тунела.

Цветелина Катанска
от Цветелина Катанска БТА
12:05, 30.06.2017
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

Ремонтираното съоръжение е снабдено с нови осветителни тела, вентилатор, има алтернативно захранване и видеонаблюдение. Пътната част е преасфалтирана, а положената маркировка е шумяща, за да се осигури безопасността на пътуващите.

След като инспектира тунела, регионалният министър Николай Нанков каза, че съоръжението не е ремонтирано от 1984 година. Само по магистрала "Хемус" по индикативни разчети за 45 км асфалтови дейности за останалите неремонтирани тръби на тунелите и мостовите съоръжения са нужни между 220 и 240 млн. лева, каза Нанков като допълни, че ресурсът ще се отделя постепенно.

По отношение на ремонта на мостовото съоръжение при Витиня министърът напомни, че е стартирало с повече от два месеца закъснение. По тази причина е безсмислено да бъде пуснат тунел "Витиня " при положение, че мостовото съоръжение няма да е готово. По него има работа поне месец и десет дни.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Ангел Митев е новият изпълнителен директор на НДК
​Ангел Митев е новият изпълнителен директор на НДК
Повече сватби край морето през лятото
Повече сватби край морето през лятото