НОВИНИ

Светът е солидарен с жителите на Стокхолм след атентата

Франция скърби заедно с Швеция заради терористичния акт в Стокхолм, каза днес президентът на Франция Франсоа Оланд. Франция изразява солидарност със семействата на загиналите и с целия шведски народ, отбеляза Оланд, като подчерта, че борбата с тероризма трябва да бъде приоритетно направление на европейското сътрудничество, съобщи Асошиейтед прес.

bnt avatar logo
от БТА
21:56, 07.04.2017
Чете се за: 00:37 мин.
По света
светът солидарен жителите стокхолм атентата

Кметицата на Париж Ан Идалго съобщи, че днес в полунощ светлините на Айфеловата кула ще бъдат изгасени в памет на жертвите и в знак на съчувствие с пострадалите в Стокхолм. Тя изрази съболезнования на кмета на шведската столица Карин Вангард "в този труден час".

Лондон "е заедно със Стокхолм, а лондончани са редом с жителите на Стокхолм", каза кметът на британската столица Садик Хан след терористичната атака в центъра на шведската столица. "Лондончани добре познават страданието от безсмисления тероризъм", каза той само две седмици след като при подобна терористична атака край парламента в Лондон загинаха петима души, а десетки бяха ранени. "Ние споделяме обща решимост с жителите на Стокхолм, че никога няма да позволим на терористите да успеят", се казва в специална декларация на Хан, цитирана от ДПА.

Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш осъжда терористичния акт в Стокхолм и се надява, че неговите организатори ще понесат отговорност, каза пред журналисти в Ню Йорк днес неговият говорител Стефан Дюжарик, цитиран от ТАСС. От името на Гутериш той изрази съчувствия на семействата на жертвите и пожела скорошно оздравяване на ранените.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Арестуван мъж в Стокхолм се признал за извършителя на атаката
Арестуван мъж в Стокхолм се признал за извършителя на атаката
Лозан Панов: С колегите от ВСС имаме различни възгледи за нормалност
Лозан Панов: С колегите от ВСС имаме различни възгледи за "нормалност"