НОВИНИ

Павлова: Сградите в текущо изпълнение продължават по програмата за саниране

Временно е преустановено сключването на договори в програмата за саниране. Всички сгради в текущото изпълнение продължават по програмата, каза в "Денят започва" регионалният министър в оставка Лиляна Павлова. Новите договори се спират, за да не бъде надхвърлен одобреният бюджет от 1 млрд. лева. Ние предложихме увеличение с още милиард, но трябва да получи своя мандат тази програма, добави Павлова.

bnt avatar logo
от БНТ
08:49, 23.11.2016
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

Тя обясни, че им е нужна подкрепата на парламента, понеже са кабинет в оставка.

Чакаме да минат дебатите, надявам се най-късно януари парламентът да подкрепи още милиард, тъй като нуждите са безспорни и дано продължи програмата, независимо кой управлява, коментира Лиляна Павлова.

Вторият милиард е дългосрочно финансиране, затова ни трябва подкрепа в парламента. До решението, не може да се сключват договори, защото ако надскочим бюджета от милиард, може да бъдем приведени под наказателна отговорност, каза регионалният министър в оставка.

;

Павлова коментира и оставката на инж. Лазар Лазаров.

Лиляна Павлова, регионален министър в оставка: Лазаров подава оставка, понеже се чувства част от правителството и няма драма, а това, че излиза по-рано, е свързано с негови лични здравословни проблеми. Иначе той направи всичко възможно за рехабилитацията на пътищата и инфраструктурата в Северна България беше реновирана.

Тя се съгласи, че трябват повече пари за общинските пътища, но отбеляза, че бюджетът не позволява и за да се даде повече, трябва да се вземат пари от някъде. Нека дебатът в парламента да реши от къде да се вземе, за да се даде за общинска инфраструктура.

Вижте целия разговор във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ураганът Ото отне живота на трима души
Ураганът Ото отне живота на трима души
Жителите на варненския квартал Галата сигнализират за често спиране на тока
Жителите на варненския квартал "Галата" сигнализират за често спиране на тока