НОВИНИ

Силви Вартан представи новата си книга в България

Силви Вартан отново е в България. Иконата на френската музика пристигна в София, за да представи лично новата си книга - прочувствената изповед „Мама…". По- рано днес певицата за първи път посети Музея за история на София, на който дари 40 хил. лева още преди неговото откриване.

Андреа Драганова
от Андреа Драганова
20:47, 22.11.2016
Чете се за: 00:57 мин.
Още

"Мама…“ е книга, написана с много любов и с дълбока признателност към жената, с която Силви Вартан има изключително силна връзка, а именно нейната майка Илона. Автобиографичната творба е паметно свидетелство за силата на обичта и за смелостта на хората, принудени от обстоятелствата да водят живот на изгнаници.

Силви Вартан: "Имах късмета да израстна в едно изключително сплотено семейство и майка ми беше стожерът на това семейство. Тя беше и моя стожер във всеки един момент от живота ми. По-късно, когато аз самата имах деца, разбрах каква огромна роля е имала в моя живот. Тя беше една изключителна жена."

Успоредно с образа на Илона, голямата певица ни разкрива и собствените си премеждия и успехи, разказва за началото на певческата си кариера и за нейния апогей, за браковете си с Джони Холидей и Тони Скоти, за баща си, брат си, децата си, за дните и годините, които е живяла до обичаната си майка.

По рано през деня Силви Вартан посети и Музея за история на София. Тя е сред най-големите му дарители. С нейна помощ са реставрирани общо 14 експоната - архиерейски трон, разпятие, част от иконостас, двустранни руски икони от началото на 19 век и икона на Св. Димитър от края на 18 век. Столичният кмет Йорданка Фандъкова лично благодари за финансовата помощ и заедно с Вартан разгледаха музея.

Силви Вартан: "Светът се нуждае от повече хора, които подпомагат духовното и е прекрасно да видим как майсторите от миналото днес заживяват отново чрез своите творби."

Певицата с български корени не скри вълнението и радостта си, че отново е в България.

Силви Вартан: "Аз ви имам в сърцето..."

Силви Вартан е не просто една от грандамите на френската музика, а борбена и чувствителна жена, покорила интереса на милиони почитатели по света.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
10 хиляди души в аутсорсинг сферата в Пловдив след 5 години
10 хиляди души в аутсорсинг сферата в Пловдив след 5 години
Задържаха двама предполагаеми терористи камикадзе в Истанбул
Задържаха двама предполагаеми терористи камикадзе в Истанбул