НОВИНИ

Последна информация за взрива в Манчестър: 22-ма загинали, 59 ранени

Броят на убитите при експлозията в Манчестър е 22-ма, а ранените са 59. Информацията съобщи на пресбрифинг началникът на полицията в Манчестър. Най-вероятно сред загиналите ще има доста родители, които са чакали на изхода децата си. Силата на взрива е била подобна на експлозията от 7 юли 2005 година при влак на метрото, при която загинаха 25 души.

bnt avatar logo
от БНТ
09:07, 23.05.2017
7015
Чете се за: 00:34 мин.
По света

Взривът е станал късно снощи, веднага след концерта на Ариана Гранде. Властите и жителите на града реагираха бързо, предаде кореспондентът на БНТ Валентин Илиев.

В социалните мрежи предложиха подслон на хората, които не са успели да се приберат по домовете си.

Преди по-малко от час министърът на вътрешните работи на Великобритания направи изявление.

Амбър Ръд, вътрешен министър на Великобритания: "Това беше варварска атака. По-късно тази сутрин ще присъствам на срещата на "Кобра", заедно с министър-председателя, за да събера повече информация. Не мога да коментирам повече по темата. Но трябва да добавя две неща. Великият град Манчестър и преди се е изправял пред заплахата от тероризъм. Неговият дух не беше пречупен, неговото общество продължи напред. Този път, атаката се прицели към най-беззащитните жители, деца и младежи. Намеренията ѝ бяха да посее ужас, да ни разедини. Но няма да успее."

Според разкази на очевидци по пода във фоайето на залата е имало разпръснати метални болтове и парчета. Това предполага взривяването на бомба.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Община Варна с нова система за контрол на отпадъците
Община Варна с нова система за контрол на отпадъците
Лиляна Павлова: Трябва да сме единни в борбата с тероризма
Лиляна Павлова: Трябва да сме единни в борбата с тероризма