НОВИНИ

Последни послания на германските лидери Ангела Меркел и Мартин Шулц

Часове остават до началото на парламентарния вот в Германия. Утре над 61 милиона избиратели ще решават кой да управлява страната в следващите четири години.

Невена Бонева
от Невена Бонева
19:39, 23.09.2017
Чете се за: 00:32 мин.
По света

Последните анкети дават около 36% от гласовете за консерваторите на Меркел, а второто място ще заемат социалдемократите на Шулц с разлика от над десет на сто. Свободните демократи, зелените и радикалната левица също ще влязат в парламента, но сондажите дават трето място за крайнодясната Алтернатива за Германия.

За отпор срещу нея в последните си срещи с избиратели призоваха лидерите и на петте партии.

Мартин Шулц се обърна към хората да отхвърлят приспивната политика на Меркел, а тя прикани привържениците си да не се поддават на самодоволство. Ето и последните послания на двамата кандидати за канцлер:

Ангела Меркел, канцлер на Германия: Не ни трябват експерименти, а стабилност и сигурност. Затова се обръщам към вас - дайте и двата си гласа за Християндемократите за силна и успешна Германия, която харесваме и в която живеем добре.
Мартин Шулц, лидер на Социалдемократическата партия: Следващите четири години не бива да бъдат години на стагнация и летаргия. Не, трябва ни канцлер, който да има куража да гради бъдещето на страната, затова искам да се доверите на мен.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
С колело от Ком до Емине - да надминеш себе си
С колело от Ком до Емине - да надминеш себе си
Нужни са законови промени и по-активно гражданско участие срещу замърсяването
Нужни са законови промени и по-активно гражданско участие срещу замърсяването