Посолството на САЩ изгражда защитено жилище за възрастни с умствени увреждания

„Проектите на добронамереност на Посолството на САЩ продължават да подкрепят България и българите“ – каза посланикът на САЩ Херо Мустафа по време на церемонията по откриването на новото защитено жилище за възрастни с умствени увреждания в град Сливен, съобщиха от посолството на САЩ.

от БНТ
12:51, 13.11.2019
Чете се за: 00:53 мин.
У нас
посолството сащ изгражда защитено жилище възрастни умствени увреждания

Възрастните хора със специални нужди сега имат възможността да живеят в ново жилище, създадено специално за тях, благодарение на Посолството на САЩ в партньорство с Община Сливен.

Днес Посланик Мустафа и кметът на Сливен Стефан Радев откриха нова двуетажна сграда в центъра на Сливен на стойност $265 000, предназначена да осигури защитено жилище за възрастни хора с умствени увреждания. Това жилище от семеен тип ще осигури домашна среда и ежедневни грижи на осем обитатели, които ще живеят в нея. Трима социални работници и трима трудотерапевти ще се грижат за обитателите.

Сградата се състои от пет спални, кухня и столова, четири бани, складови помещения и голямо перално помещение. Община Сливен предоставя цялата мебелировка и оборудване, като принос към този съвместен проект.

„Проектите на добронамереност на Посолството на САЩ продължават да подкрепят България и българите. Ние сме работили по проекти, свързани с множество детски градини и училища в този регион. В момента ремонтираме детска градина „Синчец“ недалеч от тук. Финансирали сме много проекти в цялата страна. Нашите съвместни усилия обединяват Посолството и общините в страната. Партньорите и съюзниците се подкрепят взаимно. Това ни прави по-силни,“ каза посланик Мустафа на церемонията по откриването.

От 2010 година насам правителството на САЩ е инвестирало над шест милиона долара в проекти в подкрепа на българските общности. Нашите Проекти на добронамереност обединяват американски военни и български общини в осъществяването на тези важни проекти. По тази програма правителството на САЩ си сътрудничи и с неправителствени организации и местни български компании.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Столичният булевард Витоша е 46-и сред най-скъпите улици в Европа
Столичният булевард "Витоша" е 46-и сред най-скъпите улици в Европа
Последно сбогом с Павел Васев
Последно сбогом с Павел Васев