НОВИНИ

Председателят на НС Цвета Караянчева се срещна с японския император

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева беше приета на аудиенция при японския император Акихито. Българска парламентарна делегация е на официално посещение в Япония.

Надежда Василева
от Надежда Василева
11:52, 19.11.2018 (извънредно)
Чете се за: 00:33 мин.
По света

По време на срещата Цвета Караянчева е отправила покана- член на императорското семейство да посети България. Аудиенцията при император Акихито се случва месеци преди той да се откаже от властта и неговото място да заеме престолонаследникът - принц Нарухито. За тази цел, в Япония влезе в сила специален закон.

По-рано днес на срещи с политици и представители на бизнеса в Токио, депутатите обсъдиха възможностите за увеличаване на японските инвестиции в България. Цвета Караянчева посочи, че има няколко фирми, които работят успешно на българския пазар, а наши университети предлагат квалифицирани кадри за работа.

Цвета Караянчева, председател на НС: Разказах за инвестициите, които прави държавата и общините за изграждането на индустриални зони, в които инвеститорът може да дойде, да постави фабриката и машините си и да започне да наема работна ръка. Знаете, че програмата на правителството е изключително насочена към образованието, към професионалното образование и подготовката на кадри. Това ще даде също допълнителни възможности за наемане на квалифицирана работна ръка от бъдещите инвеститори.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Да пътуваш на колело от бамбук по света
Да пътуваш на колело от бамбук по света
Миньор загина в рудник в Мадан
Миньор загина в рудник в Мадан